Horlamanın En Büyük Nedeni Sigara

Horlamanın En Büyük Nedeni Sigara - PodEvi

Horlamanın En Büyük Nedenlerinden Biri Sigara. Peki Horlama Nasıl Geçer? Horlamanın sebepleri ve tedavisi. Horlama Neden Olur? Horlama Nedir? Tedavisi Var mı? Sigarayı Bırakanlarda Horlamanın azaldığı ve bir süre sonra ortadan kalktığı müşterilerimizden gelen geri bildirimler sebebi ile bir farkındalık oluşturma amacı ile bu yazıyı yazma gereği duyduk.

Bilim Camiası Horlamanın En Büyük Sebepleri Arasında, Sigara Kullanımı ve Obezite Kaynaklı Olduğunu İfade Ediyor

PodEvi sitemiz müşterilerimizden biri Whatsapp üzerinden bir konuyu bizimle paylaştı. Müşterimizin ifadesini sizlere özetlemek istiyoruz:

Ben 5 yıla yakındır sigara kullanıyordum. Eşim gece uyurken sürekli horlamamdan şikayetçi olduğunu söylüyordu. Yaşım çok ileri değil 48 yaşını bitirdim. Sigara fiyatları yükseldiğinden ve 3 yaşında bir çocuğum olduğu için kötü koku sebebi ile bırakma kararı aldım. Bu esnada iQOS kullanan arkadaşlarımı gördüm. 7 Haftadır iQos kullanıyorum. Eşim Horlamanın azaldığını söyleyince ikimizde çok şaşırmıştık.

PodEvi iQOS Müşterisi

ABD Resmi Web sitelerinden birinde Konu ile ilgili Araştırma

Genel yetişkin popülasyonda horlama ile ilişkili risk faktörlerini incelemek amacıyla, Tucson Obstrüktif Hava Yolları Hastalığı Epidemiyolojik Çalışması’ndaki 2.187 denek horlamanın yaygınlığını belirlemek için ankete tabi tutuldu. Horlama için majör bağımsız risk faktörleri erkek cinsiyet, 40 ila 64 yaş arası, obezite ve sigara içimiydi. Dahası, daha yoğun sigara içimi de daha yüksek horlama yaygınlık oranlarıyla ilişkilendirildi.

Horlama yaygınlığı yakın zamanda sigarayı bırakan deneklerde yüksek kaldı, ancak sigarayı bırakanlarda sigarayı bıraktıktan sonraki dört yıl içinde hiç sigara içmeyenlerin seviyesine düştü. Öksürük veya balgam üretiminin varlığı, özellikle sigarayı bırakanlarda horlama yaygınlığında bir artışla ilişkilendirildi. Horlama yaygınlığı, düzenli olarak uykuya yardımcı olarak alkol veya ilaç kullanan deneklerde hafifçe arttı.

Sigara içmenin, obezitenin, erkek cinsiyetin, 40 yaş üstü olmanın ve alkol veya uyku ilacı kullanımının horlama için önemli risk faktörleri olduğu sonucuna vardık. Sigara içmenin etkisinin, sigara dumanının üst solunum yolu iltihabı ve ödemi üretmesiyle ilişkili olabileceğini ve sigarayı bırakmanın sonunda horlama riskini azaltabileceğini ileri sürüyoruz.

Kaynak: pubmed.ncbi.nlm.nih.gov


Son 10 yılda Sağlık uzmanlarının “Uyku Kalitesi” kavramı üzerinde durduğu ve Sigaranın bu noktada ki, zararlarını ifade etmesi, Horlamanın, sadece bir sesten ibaret olmadığı ve uyku kalitesinin önemli bir nokta olduğunun altını çiziğini göstermektedir.

Tıbbi Olarak Horlama Nasıl Olur?

“Uyku esnasında dil, ağız, boğaz veya burun gibi havanın geçtiği yollar gevşer ve daralır, hava hareketinin bu şekilde engellenmesi solunum yapısında titreşme yaratır ve nefes eylemi bu sırada horlama olarak bilinen boğuk veya sert ses olarak ortaya çıkmasına neden olur. Bu durumun oluşmasına yaygın olarak ağız ve sinüs anatomisi, soğuk algınlığı, alkol-sigara tüketimi, yaş, kilo ve gün içindeki yorgunluk neden olur.”

Kaynak: Memorial

Horlama Tedavisi ve Uyku Kalitesinin Artırılması için öncelikle yukarıda yer alan durumları gözden geçirerek, günlük yaşam kalitemizi iyileştirmeye çalışmalıyız. Sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıkları hayatımızdan çıkarmayı hedeflemeli. Günlük uyku ihtiyacımızı iyi almalı ve beslenmemize dikkat etmek bu konuda önemli adımlardan biri olduğunu belirtmek istiyoruz.

Peki Siz Bu Horlama Konusu Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Sizde horluyor musunuz? Horlama problemleri ve Sigara kullanımı ilişkisi hakkında düşüncelerinizi, blog sayfamızdaki bu makalemiz altında yer alan, Yorumlar bölümünde bizlerle paylaşabilirsiniz.

Horlamanın En Büyük Nedeni Sigara” yazısında bir düşünce

  1. Arif M. Avatar
    Arif M. diyor ki:

    Horlamanın gerçekten sigaradan kaynaklı olabilmesi çok şaşırtıcı geldi banada. Bende hemen sigarayı bırakmak istiyorum. Horlama ilişkimi çok etkiliyor çünkü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir